Dentons Boekel: ‘building the law firm of the future’ - Advocatie (2024)

door Advocatie Redactie

Het is de zoveelste vlucht naar voren van Boekel in korte tijd, maar deze keer is de achtergrond louter positief: Boekel fuseert per 1 april met het grootste advocatenkantoor ter wereld, en zal vanaf dat moment door het leven gaan als Dentons Boekel. Het is een ‘match made in heaven’, en Boekel was voor Dentons een ‘hidden gem’, zo stellen Boekels bestuursvoorzitter Wendela Raas en CEO Marien Glerum, enchairman of the board van Dentons Europe Evan Lazar.

Door Lucien Wopereis

De gespreksdeelnemers steken hun enthousiasme voor de nieuwe combinatie niet onder stoelen of banken. De sfeer is fantastisch, iedereen is ‘extremely excited’, het is een ‘very important step forward’ en vanaf nu geldt er een onvoorwaardelijke groeistrategie voor Dentons Boekel. Dat Boekel niet de eerste keus was van Dentons moge duidelijk zijn: het kantoor was al heel ver met Van Doorne, maar de aandeelhouders van dat kantoor zagen in de zomer van 2016 uiteindelijk af van het avontuur. Het mag de pret bij Dentons Boekel absoluut niet drukken: “Ik heb heel wat dates gehad voordat ik de juiste tegenkwam. Nu benik heel gelukkig getrouwd met mijn vrouw,” aldus Europeeschairman Lazar van Dentons.

Het was al langer bekend dat Dentons heel graag de Nederlandse markt wil betreden, en in Boekel is nu de ideale partner met een ‘strong leadership’ gevonden, stelt Lazar. “Nederland is gemeten naar omvang de zesde economie van Europa, en het is de thuismarkt van tal van grote ondernemingen. Het was voor ons van meet af aan duidelijk dat we In Nederland een vestiging moesten hebben.”

Voor Boekel komt de internationale aansluiting op een ideaal moment. Het kantoor had het erg moeilijk na de economische crisis, culminerend in een drastische reorganisatie in 2015. Er gingen veel partners uit, er kwam een CEO in de persoon van Marien Glerum en de hoeveelheid vierkante meters werd sterk ingeperkt. Nu is het verjongde kantoor ‘lean and mean’, en helemaal klaar voor het bouwen van het advocatenkantoor van de toekomst.

Daarvoor moet wel het nodige gebeuren, weten Glerum en Raas. Zo zal het kantoor moeten investeren in sectoren banking, M&A en tax. Hier geldt dat de aansluiting bij Dentons zal zorgen voor een sterke magneetwerking, voorspelt Glerum. “We worden nu al overstelpt met aandacht voor deze fusie. Wij denken dat Dentons Boekel voor heel veel topadvocaten een aantrekkelijke optie is: denk aan de mondiale strategie, de grote investeringen in technologie en AI en het dynamische leiderschap.”

Dentons werkt met de rechtsvorm van de Swiss Verein. In dat model werken lokale advocatenkantoren met elkaar samen, met een beperkte aansprakelijkheid voor de andere regio’s. Onlangs failleerde het volgens dezelfde rechtsvorm werkende Europese deel van King & Wood Mallesons en was er maar weinig solidariteit waarneembaar tussen de Australische, Chinese en Europese entiteiten. Maar Europees chairman Lazar wil niets weten van een vergelijking met dat kantoor: “King & Wood Mallesons is veel minder geïntegreerd dan Dentons. Bij ons worden alle partners – waar ook ter wereld – gedreven door dezelfde wens om het advocatenkantoor van de toekomst te bouwen. Die gezamenlijke visie en de economische incentive zorgen voor een hele sterke onderlinge band tussen de deelnemende kantoren en mensen. Bovendien, andere internationale combinaties met dezelfde Swiss Verein structuur, zoals Baker & McKenzie en DLA Piper, werken ook goed.”

Op een ander potentieel gevoelig punt, de mogelijkheid van conflicts of interest bij het mondiaal opererende kantoor en hoe die op te lossen, houdt Lazar zijn kruit droog: die hebben zich in het nu vier jaar oude verleden van Dentons ‘nauwelijks voorgedaan’.

Raas en Glerum kunnen niet wachten om aan de slag te gaan, en dat geldt ook voor het overige personeel van het kantoor. Raas: “Na het groene licht hebben we intern allerlei voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. Iedereen gaat mee, iedereen is razend enthousiast. Nu komt het er op aan om relaties met onze nieuwe collega’s op te bouwen.”

Donderdag aanstaande verzorgt Global Chairman Joe Andrew van Dentons een inleiding tijdens de uitreiking van de Gouden Zandlopers in de Kromhouthal in Amsterdam. Verder spreekt Marcel Hielkema van Dirkzwager over het Gelderse initiatief Legal Valley, en worden de Gouden Zandlopers uitgereikt. Roelof Hemmen (voormalig anchor RTL, thans BNR) presenteert de avond. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie

Filed Under: Actueel, Nieuws

Dentons Boekel: ‘building the law firm of the future’ - Advocatie (2024)
Top Articles
How to host a fun & simple Polar Express party for kids - The Many Little Joys
long island for sale "vans" - craigslist
Craigslist Free Stuff Merced Ca
Saccone Joly Gossip
Craigslist Kentucky Cars And Trucks - By Owner
Melissababyxo Cam
Sixth Circuit Denies Qualified Immunity for State University Officials Who Allegedly Violated Professor's First Amendment Rights
Www.myschedule.kp.org
Best Seafood Buffet In Laughlin Nevada
Panorama Charter Portal
Pollen Levels Richmond
Seth Juszkiewicz Obituary
William Spencer Funeral Home Portland Indiana
Spectrum Store Downey Photos
Tinyzonetv.to Unblocked
Please Put On Your Jacket In Italian Duolingo
Where Is The Nearest Five Below
Keci News
Ma.speedtest.rcn/Merlin
Power Supplemental Payment 2022 Round 4
Mta Bus Forums
Fandango Movies And Shows
Bonduel Amish Auction 2023
Elmira Star Gazette Obit
Edenmodelsva
Server - GIGABYTE Costa Rica
Kagtwt
Insulated Dancing Insoles
Birkenstock Footprints Lawrence Ks
Hartford Healthcare Employee Tools
Mexi Unblocked Games
Conference Usa Message Boards
Sams Gas Price Garland Tx
Foreign Languages Building
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Bollywood Movies 123Movies
Https Eresponse Tarrantcounty Com
Ketchum Who's Gotta Catch Em All Crossword Clue
100X35 Puerto Rico Meaning
Walgreens Rufe Snow Hightower
Body Rubs Austin Texas
Encore Atlanta Cheer Competition
Joy Ride 2023 Showtimes Near Amc Ward Parkway
Dinar Guru Iraqi Dinar
Networks Guided Reading Activity
Ekaterina Lisina Wiki
Neo Geo Bios Raspberry Pi 3
What to Know About Ophidiophobia (Fear of Snakes)
Varsity Competition Results 2022
big island real estate - craigslist
Winta Zesu Net Worth
Milly Bobby Brown Nsfw
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5980

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.