De 5 belangrijkste Alexander Graham Bell uitvindingen / wetenschap (2024)

Sommige van de uitvindingen van Alexander Graham Bell meest prominent zijn de telefoon, de totófono, de metaaldetector of de draagvleugelboot.

Alexander Graham Bell was een van de grootste uitvinders en wetenschappers die de wereld heeft gehad. Zijn uitvindingen hebben al tientallen jaren grote vooruitgang geboekt in de communicatie- en luchtvaarttechnologie.

De 5 belangrijkste Alexander Graham Bell uitvindingen / wetenschap (1)

Tegenwoordig wordt gedacht dat deze wetenschapper degene was die de telefoon uitvond, maar het was in 1876 toen het patent voor het apparaat werd verkregen, dat wil zeggen, de exclusieve rechten om het op de markt te kunnen brengen. Antonio Meucci, Italiaanse wetenschapper, was de eerste die het apparaat ontwikkelde.

De eerste uitvinding van Alexander was dankzij het uitbrander van de vader van Ben Herdman (zijn beste vriend) toen hij hen vertelde waarom ze iets niet nuttigs deden.

Aangezien het gezin van Ben in een molen werkte, moesten ze de tarwedenschors verwijderen en het was een zeer ingewikkelde klus.

Op dat moment, met slechts 12 jaar, creëerde Alexander een apparaat dat roterende paletten combineerde met nagelborstelsystemen en zo een machine creëerde die de tarweschors verwijderde.

In 1875 creëerden Alexander en andere wetenschappers de harmonische telegraaf, een apparaat dat tot doel had verschillende gelijktijdige communicaties uit te zenden via tonen van verschillende frequenties.

Van die uitvinding was het idee om een ​​ander apparaat van betere kwaliteit te maken en dat zou zorgen voor betere communicatie: de telefoon kwam omhoog.

Na de oprichting van dit apparaat kwamen er anderen die ook de toekomst van telecommunicatie en technologie zouden veranderen.

Metaaldetectoren en draagvleugelboten maken deel uit van deze uitvindingen dat Alexander Graham Bell de wereld liet zien voor zijn fascinatie en innovatie in latere jaren.

De telefoon (stopcontact naar de markt)

Het is een apparaat dat is ontworpen voor communicatie tussen mensen. De meeste telefoons zijn gemakkelijk te gebruiken, sommige zijn minder duur dan andere en bijna iedereen heeft er een.

Hoewel er moderne telefoons zijn met functies om videogesprekken te voeren, interlokale gesprekken en applicaties om met mensen uit andere delen van de wereld te praten, zijn er andere die alleen sms'jes en telefoontjes hebben.

Sommigen van hen hebben fysieke sleutels en worden beschouwd als achterhaald, dat wil zeggen, verouderd. Anderen hebben aanraakschermen die gemakkelijke toegang tot alle telefoontoepassingen en nog veel meer functies mogelijk maken.

Hoewel Antonio Meucci de oorspronkelijke uitvinder van de telefoon was, was het Alexander Graham Bell die er alle eer mee ophief dat hij zo'n geniale uitvinding op de markt had gebracht..

De fotofoon

Het was een apparaat dat ook door Alexander was uitgevonden en zijn doel was om het geluid, voornamelijk de stem, via lichtstralen door te geven.

De fotofoon was een soort draadloze telefoon die kilometers ver weg kon worden gecommuniceerd en was de grootste vooruitgang op het gebied van vezeloptische telecommunicatie.

De metaaldetector

Een andere uitvinding van Alexander was de metaaldetector. Hij werd beroemd in 1881 toen hij probeerde de kogel te vinden die de toenmalige president van de Verenigde Staten, James Garfield, vermoordde.

Het apparaat maakt het detecteren van metalen voorwerpen mogelijk en wordt gebruikt om ondergrondse mijnen te zoeken, naast andere mogelijke functies.

De draagvleugelboot

Het is een soort vliegtuig dat één of meerdere drijvers heeft om te kunnen drijven en op water te kunnen bewegen. Alexander dacht dat de uitvinding van dit apparaat heel belangrijk zou worden voor de luchtvaart, en zo was het ook.

Tegenwoordig worden draagvleugels meestal gebruikt om lichte dingen naar meren en andere nabijgelegen gebieden te vervoeren.

Ze worden ook gebruikt voor brandbestrijdingsmissies en zijn bijna altijd ambigu-vliegtuigen, dat wil zeggen, ze werken op het land en in het water.

Draagvleugelboten kunnen alleen de vlucht heffen en landen wanneer er geen golven zijn of wanneer ze erg klein zijn.

Nieuwe vliegtuigmodellen

Alexander experimenteerde verschillende keren om vliegtuigen te maken die zwaarder waren dan lucht en gemaakt Silver Dart, een vliegtuig dat op het moment van uw vlucht een succes was.

Dit nieuwe vliegtuig maakte plaats voor de uitvinding van nieuwe vliegtuigen en de creatie van nieuwe technologieën met betrekking tot de luchtvaart.

Gedurende zijn leven ontving Alexander Graham Bell verschillende prijzen en onderscheidingen voor zijn bijdragen en uitvindingen.

Onder hen zijn: Volta Award van de Franse Academie van Wetenschappen, de Albert Medaille van de Royal Society of Arts en een doctoraat aan de universiteit van Würtzburg.

referenties

  1. Biografieën van wetenschappers (Eenheid 9: De digitale revolutie). Teruggeplaatst van: gobiernodecanarias.org
  2. Alexander Graham Bell. Teruggeplaatst van: hrnabrantford.com
  3. Borth, D. (s.f). telefoon. Teruggeplaatst van: britannica.com
  4. Hochfelder, D. (2017). Alexander Graham Bell. Teruggeplaatst van: britannica.com.
De 5 belangrijkste Alexander Graham Bell uitvindingen / wetenschap (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5616

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.